Derneğimizin “Olağan Genel Kurulu” 16 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Derneğimizin “Olağan Genel Kurulu” 16 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da yapıldı. Aynı gün pandemi nedeniyle ara verdiğimiz “22. Tuğla & Kiremit Zirvesi” ni de gerçekleştirdik. Yoğun bir katılımın olduğu toplantılarda sponsor olarak CLAYTECH firması  desteklerini esirgemedi.

Toplantıların açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanımız Kadir BAŞOĞLU yaptı. TUKDER’in son dönem faaliyetlerini anlattıktan sonra bir yıldır çok güzel faaliyetler yapan TUKDER SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMA GRUBU üyelerini sahneye davet etti. Toplantıda hazır bulunan grup üyeleri tek tek “sürdürülebilirlik” ana temasını anlattıktan sonra grup olarak yapılan ve yapılacak faaliyetlerden bahsettiler.

Daha sonra, uzun yıllar derneğimize hizmet veren, şimdi emekli olan Sevim KAYATÜRK ve Buket ÇOPUROĞLU’na emeklerinden dolayı birer şilt verildi. Bugüne kadar TUKDER’e yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür edildi.

Sabah bölümü, derneğimizin 114. üyesi olan Baştuğ firmasından Necdet Karabacak’ın üyelik başvuru formunun kabul edilmesi ile tamamlandı.

Yemek sonrasında Kamu Sunumlarına geçildi ve ilk olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Yapı Malzemeleri Daire Başkanlığı, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şubesi Müdürü Tamer ERAKMAN tarafından “Yapı Malzemeleri Alanında Ürün Güvenliği Mevzuatı” konulu bir sunum yapıldı. Sunumda 2021 yılında devreye giren 7223 SAYILI ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE TEKNİK DÜZENLEMELER KANUNU’nundan ayrıntılı olarak bahsedildi. Yakın zamanda bakanlık tarafından başlatılacak PGD çalışmaları için genel bilgilendirmeler yapıldı.

Günün ikinci Kamu Sunumunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Elifcan Kanatlı APAYDIN “Sanayide Yeşil Dönüşüm” konulu bir sunum yaptı. Sunumda genel olarak “Endüstriyel Emisyonlar Direktifi” ve taslak halinde bulunan “ENDÜSTRİYEL EMİSYONLARIN YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ” ayrıntılı olarak anlattı. Yönetmelik çalışmaları içinde sektörümüz ile ilgili bir tebliğ çalışması olacağı ve tebliğ çalışmasında karşılıklı fikir alışverişinin yapılacağının altı çizildi.

Kamu sunumları sonrasında toplantının sponsoru CLAYTECH firması yetilileri Tuğla ve Kiremit sanayi için planladıkları ve ürettikleri makinaları-sistemleri anlattılar.

Daha sonra TUKDER OLAĞAN GENEL KURULU toplantısına geçildi. Açılış konuşmasını dernek başkanı yaptıktan sonra Divan Heyeti kuruldu ve genel kurul gündemindeki maddelerin görüşülmesi ile genel kurul devam etti ve sonlandı.

Toplantıların son bölümünde piyasa şartları değerlendirildi. Toplantıda hazır bulunan sanayiciler inşaat piyasası, deprem konutları ve ürün satışları konusunda bilgi paylaşımında bulundular.

 

Share